Суд над Луценком розділили на два процеси

Суд над Луценком розділили на два процеси

Епізод по справі отруєння Ющенко буде виділено в окреме провадження / Фото: УНІАН

Епізод по справі отруєння Ющенка, по якому судять Павленова і Тарасенка, буде виділено в окреме провадження.

Суд у справі екс-глави МВС Юрія Луценка вирішив виділити епізод по отруєнню Віктора Ющенка в окреме провадження. Про це суддя Сергій Вовк заявив в ході сьогоднішнього судового засідання.

Як повідомляється, провівши годину в нарадчій кімнаті, він постановив, що епізод по справі отруєння Ющенка, по якому судять Олега Павленова і Володимира Тарасенка, буде виділено в окреме провадження.

Сьогодні зранку, 26 січня, двоє обвинувачених у справі Луценка Павленов і Тарасенко не з'явились на засідання.

Їхні адвокати просили перенести розгляд справи, оскільки, за їх словами,  Тарасенко зараз не може ходити і пересувається лише за допомогою милиць, а у Павленова загострилось хронічне захворювання для лікування якого потрібно не менше 20 днів.

Раніше свідок у справі проти Луценка, екс-керівник слідчо-оперативної групи ГПУ з розслідування справи про отруєння Ющенка Галина Климович заявила, що вважає законним проведення МВС у період керівництва ним Луценка оперативно-розшукових заходів у межах справи про отруєння.На її думку, за цим епізодом взагалі немає події злочину.

Як відомо, ГПУ порушила справу проти Луценка в листопаді 2010 року. Вона пред'явила йому низку обвинувачень, зокрема в незаконній організації стеження в межах розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка в 2004 році.

Нагадаєм також, 24 січня адвокат Луценка заявив, що суд над ним завершено.

Суд над Луценком розділили на два процеси

Суд над Луценком розділили на два процеси

Повʼязані теми:

Наступна публікація