Суд відклав розгляд апеляції на арешт Корбана

Суд відклав розгляд апеляції на арешт Корбана

Захист Корбана заявив про відвід двох суддів. / Фото: Євгенія Кравчук

Суд розпочнеться з розгляду відводу двом суддям.

Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги захисту лідера партії УКРОП Геннадія Корбана на його арешт на 11.00 13 січня.

За словами судді Дениса Масенка, розгляд відкладений через необхідність встановити, чи мало місце втручання в автоматизовану систему розподілу справ, про яке заявили адвокати.

Крім того, до суду досі не надійшли матеріали справи з Дніпровського райсуду, який своїм рішенням заарештував Корбана. Також відсутні документи, які підтверджують склад групи прокурорів, які братимуть участь у засіданні.

Наступне ж засідання має розпочатися з розгляду відводу суддям Денису Масенку та Віктору Глиняному. Захисники Корбана заявили суддям відвід, наполягаючи на їхній упередженості.

"Інформація про те, що саме Масенко розглядатиме апеляцію на арешт Геннадія Корбана з'явилася в ЗМІ ще до того, як скарга була подана, а в БПП його кандидатуру називали погодженою для розгляду цієї скарги з боку АП. Щодо Глиняного, то він є батьком прокурора Київської міської прокуратури, який працює безпосередньо у відділі, що опікується апеляційними скаргами. За словами адвокатів, аби не псувати собі репутацію, ці судді мали б взяти відвід самостійно" - написала у Facebook прес-секретар УКРОПу Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, 6 листопада Печерський районний суд Києва обрав для голови політради партії УКРОП Геннадія Корбана запобіжний захід - домашній арешт терміном на 2 місяці цілодобово - до 31 грудня 2015 року. 1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення райсуду про домашній арешт лідера УКРОПу. 28 грудня Дніпровський райсуд Києва змінив запобіжний захід Корбану на взяття під варту терміном на 60 днів. Напередодні цього засідання Корбана прооперували в клініці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація