Суд відклав справу Тимошенко та ЄЕСУ на вересень

Суд відклав справу Тимошенко та ЄЕСУ на вересень

Суд повернеться до справи Тимошенко у вересні / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Суддя може взагалі закрити справу, але тільки в присутності підсудної.

Суд по справі Юлії Тимошенко стосовно корпорації ЄЕСУ у Харкові перенесли на вересень. Сама екс-прем'єрка до судової зали не з'явилася, повідомляє кореспондент ТСН.

Навіть кортеж автівок до лікарні "Укрзалізниці", де перебуває політик, цього разу — на відміну від минулих — не відправляли.

Під будівлею суду були лише нечисленні прихильники Тимошенко. Її опоненти, які зазвичай займали перші ряди біля входу до судової будівлі, цього разу не з'явилися.

В залі суду захист вчергове зажадав закриття справи проти колишньої очільниці українського уряду, проте суддя заявив, що розгляне це питання, коли справу слухатимуть за суттю і в присутності підсудної.

Обвинувачення наполягає на тому, що вимоги про закриття справу з боку захисту безпідставні.

Прокурори також наголошують: силоміць привозити Тимошенко до суду поки що не планують.

"Ймовірно, стороні захисту і було б вигідно, щоб у відношенні підсудної були застосовані якісь силові методи. Але на даний момент я не вважаю за необхідне, щоб ми заявляли таке клопотання. Ми все ж таки сподіваємось, що якщо підсудна вважає себе дійсно невинуватою, вона з'явиться до суду сама безпосередньо", - пояснила державний обвинувач Вікторія Калита.

Раніше повідомлялося, що тюремники поскаржилися на те, що Тимошенко знову відмовляється їхати до суду.

Кореспондент ТСН Андрій Барташов

Повʼязані теми:

Наступна публікація