Суд відмовився зменшувати заставу "діамантовому прокурору" Корнійцю

Суд відмовився зменшувати заставу "діамантовому прокурору" Корнійцю

Фото: УНІАН

У справі екс-прокурорів оголосили перерву на декілька днів.

Голосіївський районний суд Києва не задовольнив подання адвоката екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця щодо зменшення застави для його підзахисного.

Про це повідомив "Укрінформ".

"У задоволенні вказаного клопотання відмовити та залишити запобіжний захід Корнійцю у розмірі 3 мільйони 200 тисяч гривень без змін", - йдеться у рішенні суду.

Як зазначається, захист "діамантового прокурора" просив зменшити суму з 3,2 млн грн до 110 тис. грн і повернути різницю.

До того ж колегія суддів перенесла засідання у справі на середу, 23 березня на 14:30.

Зазначимо, раніше іншому "діамантовому прокурору" Володимиру Шапакіну не вдалося повернути понад 6 млн гривень застави.

Нагадаємо, 5 липня 2015 р. СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ. У результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць.

За даними слідства вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Зловмисники вилучили техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За "допомогу" в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко виступав посередником у цій схемі.

При проведенні обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими". Експерти Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз провели дослідження діамантів, які правоохоронці вилучили при обшуку. За даними експертизи, ринкова вартість коштовностей – 535 тис. 733 грн.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцю і Гібаленку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн, а Шапакіну - арешт із правом внесення застави у розмірі 3 млн грн. 19 січня Апеляційний суд "відфутболив" справу "діамантових" прокурорів до іншої інстанції. Документи передали до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Через справу "діамантових прокурорів" виник конфлікт між генпрокурором Віктором Шокіним та його заступником Віталієм Каськом, який закінчився відставкою заступника.

Повʼязані теми:

Наступна публікація