Суд відпустив фігуранта "газової справи Онищенка" на волю

Суд відпустив фігуранта "газової справи Онищенка" на волю

Фото: УНІАН

Він визнав свою вину та пішов на угоду зі слідством.

Солом'янський районний суд Києва відпустив одного з фігурантів справи народного депутата Олександра Онищенка, повідомляє Українська правда із посиланням на вирок суду від 12 серпня.

Згідно з вироком суду, директора товарної біржі "Центр" (прізвище не вказане) засуджено до 5 років позбавлення волі умовно. Обвинувачений видавав афільованим з Онищенком компаніям фіктивні аукціонні свідоцтва з продажу видобутого природного газу. У процесі розслідування так званої "газової справи Онищенка" він пішов на угоду зі слідством.

Враховуючи це, на підставі угоди про визнання вини обвинувачуваним, суд вирішив звільнити його від відбування призначеного покарання (5 років), призначивши випробувальний термін 2 роки.

Солом'янський районний суд заарештував банківські рахунки Онищенка та гроші в латвійських фірм

Солом'янський районний суд заарештував банківські рахунки Онищенка та гроші в  латвійських фірм

Раніше голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили, що у корупційних схемах щодо компанії "Укргазвидобування" були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.
У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування" були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ.

Нагадаємо, Онищенко заявив, що готовий співпрацювати з українськими детективами, але на території Британії.Онищенка можуть оголосити в міжнародний розшук вже наступного тижня. Про це заявили в Національному антикорупційному бюро. Нардеп, якого детективи уперше викликали на допит як підозрюваного, у НАБУ так і не з'явився. Його відсутність довелося пояснювати адвокату. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація