Суд визначив розмір застави для ймовірного подільника Пшонки

Суд визначив розмір застави для ймовірного подільника Пшонки

Фото: ТСН

Крук сидітиме під вартою, але матиме шанс вийти на волю за гроші.

У Києві суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у посібництві злочинам екс-генпрокурора Віктора Пшонки Бориса Крука. Синові колишнього нардепа від БЮТ Юрія Крука присуджено перебування під вартою, повідомляє кореспондент ТСН.

Водночас у рішенні передбачена можливість внесення застави. Її розмір має скласти 30 мільйонів гривень. До часу сплати цих коштів Крук перебуватиме під вартою. 

На думку адвоката Крука, дані у справі взято стороною обвинувачення з відкритих джерел і не доводять вину його підзахисного. У письмових поясненнях суду адвокат заявляє, що обвинувачення ґрунтується на особистій думці і домислах головного свідка. Крім того, за словами захисника Крука, цей свідок дав свої свідчення після 5-місячного утримання під вартою.

Також адвокат вважає, що в матеріалах, на підставі яких Генпрокуратура вимагає арешту Крука, замість доказів провини наводяться дані з мережі Інтернет про батька Бориса Крука Юрія і його роботу депутатом Верховний Ради.

Як повідомлялося, напередодні сина колишнього народного депутата Юрія Крука Бориса затримали у справі екс-генерального прокурора Віктора ПшонкиЗатриманому висунуто підозру у пособництві при відмиванні коштів. Адвокати, що представляють інтереси потерпілих під час Революції гідності, називають саме Бориса Крука ключовим підозрюваним у справі Віктора Пшонки. Кажуть, той допомагав екс-генпрокурору розкрадати держбюджет. Самого Пшонку підозрюють,у крадіжці з держскарбниці 69 мільйонів гривень.

Головного поплічника Віктора Пшонки залишили під вартою

Головного поплічника Віктора Пшонки залишили під вартою

Повʼязані теми:

Наступна публікація