Суд заарештував авто Каська

Суд заарештував авто Каська

Фото: УНІАН

Водночас Касько заявив, що авто придбав ще за часів своєї адвокатської діяльності і завжди його декларував.

Суд заарештував автомобіль Toyota RAV4 колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська. Про це Касько повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Спочатку була квартира, а тепер уже й автомобіль арештований. Буду насолоджуватися користуванням своїм ноутбуком, незабаром уже й до нього доберуться. Сміх, та й годі. Але чомусь не смішно. Страшно від тупості тих, хто покликаний піклуватися про наш спокій", - написав він.

Екс-заступник генерального прокурора зазначив, що автомобіль придбав ще тоді, коли працював адвокатом. За його словами, він вказував його в усіх своїх деклараціях про доходи.

"Про всяк випадок додам, що автомобіль я придбав ще тоді, коли працював адвокатом. І вказував його в усіх своїх деклараціях. Чи вмію я мандрувати у часі? Ні, але прокурори, мабуть, вважають, по-іншому: спершу я влаштувався на роботу у Генпрокуратуру і накрав там грошей (це, як я розумію, звична для них парадигма), а потім повернувся у минуле і на вкрадене придбав собі авто", - написав Касько.

На думку Каська, такі дії прокуратури є помстою за його антикорупційну діяльність.

"Користуючись нагодою, переказую вітання пану Луценко, який на одній з перших прес-конференцій на посаді генпрокурора пообіцяв здолати корупцію у своєму відомстві", - додав він.

Водночас, як повідомляє Українська правда з посиланням на заяву одного з адвокатів Каська – Андрія Стельмащука, - ухвалу суду Касько зі своїм адвокатом досі не отримали.

"Ми досі її не отримали, і я так розумію, що судді не збираються нам її надсилати", - сказав він.

За словами Стельмащука, рішення було винесене ще в середині серпня, однак Каську відомо про це стало лише зараз.

"Це рішення виносилось в рамках того ж самого квартирного питання", - додав Стельмащук.

Нагадаємо, Віталія Каська підозрюють в шахрайстві і підробці документів. На думку слідчих, він нібито отримав дві службові квартири, а потім їх приватизував. Також його підозрюють у перевищенні службових повноважень. Сам Касько кримінальні провадження називає помстою за розслідування справи діамантових прокурорів.

14 квітня суд відхилив клопотання ГПУ про арешт колишнього заступника генпрокурора Віктора Шокіна Віталія Каська.

Водночас Національне антикорупційне бюро України не знайшло складу злочину в кримінальній справі ГПУ про службове житло Каська.

Також Каську вручили повістку на допити у справі щодо позовів екс-президента Віктора Януковича в Європейський суд проти України, а також щодо розслідування злочинів на Майдані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація