У прокуратурі спростували закриття справи проти судді, який п'яним погрожував даішнику розстрілом

У прокуратурі спростували закриття справи проти судді, який п'яним погрожував даішнику розстрілом

Потерпілий сам попросив закрити справу проти судді / Фото: скриншот з відео

Лише один із потерпілих відмовився від обвинувачень на адресу Владислава Оберемка.

Інформація про те, що суд закрив справу проти п'яного судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, є хибною та не відповідає дійсним обставинам справи.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури міста Києва.

"Сьогодні деякими ЗМІ поширено інформацію про те, що нібито Подільський райсуд Києва закрив кримінальне провадження проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка та зняв з нього всі обвинувачення. Дана інформація є хибною та не відповідає дійсним обставинам справи", - наголошують правоохоронці.

У відомстві нагадали, що у червні 2015 направили до Подільського райсуду обвинувальний акт щодо Оберемка за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 (Погроза щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством), а також ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
 
"На минулому судовому засіданні один з потерпілих (цивільна особа) подав заяву про закриття кримінального провадження щодо В. Оберемка в частині пред'явленого приватного обвинувачення за ч. 1 ст. 129 КК України (погроза вбивством), яке було задоволено судом. Разом з тим наголошуємо, що судовий розгляд кримінального провадження за іншими статтями обвинувачення, а саме за ч. 1 ст. 345 (Погроза щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України, триває", - заявили в прокуратурі і додали, що продовжують підтримувати державне обвинувачення та домагатимуться "ухвалення справедливого вироку вказаному працівнику суду".

Раніше "Українські новини" повідомляли, що Подільський райсуд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка та зняв із нього усі обвинувачення.

Нагадаємо, вночі 28 лютого 2015 року інспектори ДАІ після нетривалої погоні зупинили автомобіль BMW Х5, за кермом якого перебував п'яний суддя Оберемко.

Він спершу відмовлявся виходити з машини, а пізніше дістав пістолет моделі ПМ-Т, зняв його з запобіжника і направив у бік міліціонерів зі словами "Я зараз тебе застрелю". Після цього він намагався запропонувати даішникам хабар.

Потім Оберемко повідомив співробітниками ДАІ, що є суддею, і вони не мають права його затримувати, сів у машину і зник з місця злочину.

Все це фіксували на відеокамеру двоє свідків, які прибули на місце події. Незабаром судді було пред'явлено звинувачення за ст. 296 (хуліганство), ст. 129 (погроза вбивством) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) Кримінального кодексу.

Із звинуваченнями проти Оберемка виступали Верховний суд і генпрокурор Віктор Шокін, Вища комісія суддів усувала Оберемка від посади. У березні МВС анулювало дозвіл Оберемка на використання зброї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація