Суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити нову справу проти екс-спікера Рибака

Суд зобов'язав Генпрокуратуру відкрити нову справу проти екс-спікера Рибака

Сам Рибак готовий давати свідчення.

У понеділок, 14 березня, Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру відкрити карне провадження проти колишнього спікера ВРУ Володимира Рибака. Копія відповідного документа є у розпорядженні ТСН.uа.

Згідно з текстом документа, позов був поданий адвокатом Галиною Іваненко про бездіяльність ГПУ в розслідуванні справи про ухвалення законів від 16 січня 2014 року.

Позов про правопорушення Рибака за статтями 364 та 366 ККУ (зловживання владою, службове підроблення) був поданий 8 грудня минулого року. У судовому рішенні йдеться, що слідчий Генпрокуратури не виніс жодного процесуального рішення за заявою адвоката Іваненко і навіть не вніс його до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Виходячи з цього, Печерський суд вирішив зобов'язати Генеральну прокуратуру внести до реєстру заяву Іваненко проти екс-спікера Рибака. Рішення оскарженню не підлягає. Про рішення Печерського суду він дізнався зі слів кореспондента ТСН.uа.

"Вперше чую! Я останні пояснення як свідок надавав слідчим два роки тому. Якщо потрібно, можу ще", - підкреслив він.

Також екс-регіонал зазначив, що не спілкується ні з ким з колишніх соратників, які проходять у справі про ухвалення "диктаторських законів" "щоб уникнути пересудів". "І з Януковичем, і з Азаровим теж не спілкуюся. У них до мене немає питань, а в мене до них", - сказав Рибак.

Нагадаємо, у справі ухвалення "диктаторських законів" проходять екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, колишні депутати Сергій Гордієнко, Олександр Стоян. Весь цей час ГПУ відмовлялася долучати до справи основного фігуранта – тодішнього спікера парламенту Володимира Рибака, який підписав і направив Віктору Януковичу. Відомо, що Володимир Рибак перебуває в Україні, проживає в Конча-Заспі на державній дачі. Йому надана держохорона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація