Суддя Чаус вимагав збільшити хабар, бо за ним стежило НАБУ – Ситник

Суддя Чаус вимагав збільшити хабар, бо за ним стежило НАБУ – Ситник

Фото: УНІАН

Чаус вийшов з відпустки, аби винести вирок та отримати гроші. 

Скандальний суддя Дніпровського району Києва Микола Чаус, якого викрили на хабарі у 150 тисяч доларів, знав, що ним цікавиться Національне антикорупційне бюро.

Про це заявив глава НАБУ Артем Ситник на спільній прес-конференції із керівником САП Назаром Холодницьким.

За словами Ситника, одіозний служитель Феміди вимагав грошей за умовне покарання підсудному. Спочатку він оцінив суму хабаря у 100 тисяч доларів, але потім почав вимагати більше грошей.

 "Я знаю, що мною займається НАБУ, тому за ризики – 150 тисяч", - процитував Ситник слова Чауса.

Очільник НАБУ додав, що перша передача грошей планувалася в травні, але кілька разів вона переносилася. В результаті передача грошей відбулася в серпні. Потім суддю Чауса хтось попередив, що його прослуховували.

Він вийшов на кілька днів з відпустки, щоб винести вирок та отримати гроші, а потім піти знову у відпустку.

Нагадаємо, 9 серпня на хабарі у $ 150 тисяч спіймали суддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса. Утім, це не перший скандал за його участі. Під час Революції Гідності він приймав рішення проти "Автомайдану", тому перебував у списку на люстрацію Мін'юсту, проте влада не поспішала його люструвати. Микола Чаус відомий тим, що зняв з розшуку і заборонив проводити слідчі дії проти екс-регіонала Юрія Іванющенка, відомого під прізвиськом "Юра Єнакіївський". Крім того, Чаус з численними порушеннями процедури прийняв рішення про взяття під варту екс-лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація