Суддя оштрафувала Власенка на 17 тис. грн за розмови без дозволу

Суддя оштрафувала Власенка на 17 тис. грн за розмови без дозволу

Власенка оштрафували слідом за Тимошенко / Фото: ICTV

Власенка оштрафували слідом за його підзахисною, екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

За неповагу до суду захисник екс-прем'єра Сергій Власенко оштрафований на 17 тис. грн.

Таке рішення винесла слідчий-суддя Печерського суду Оксана Царевич під час засідання в Апеляційному суді Києва, в якому повинен бути допитаний свідок у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня, пише Уніан.

Як наголошується в рішенні суду, Власенко під час сьогоднішнього і попереднього засідання неодноразово вступав у суперечки з суддею, висловлював неповагу на адресу суддів і говорив без дозволу суду.

Виходячи з цього, суд прийшов до висновку призначити Власенку максимальне адміністративне стягнення у вигляді штрафу на 1 тисячу неоподатковуваних мінімумів громадян.

Після цього Царевич попросила вивести з залу суду депутатів. Нардепи почали протестувати проти цього рішення, і суддя заявила, що люди, які порушують порядок, будуть видалені із зали. Співробітники спецпідрозділу "Грифон" почали заходити до суду. Після того як керівнику спецпідрозділу не вдалося вмовити депутатів, їх почали виводити.

Зазначимо, перед цим Царевич наклала на екс-прем'єра Юлію Тимошенко штраф у тисячу неоподатковуваних мінімумів за прояв неповаги до суду.

Вона заявила, що отримала факсом заяву від Тимошенко, яка містить явну неповагу до суду".

У середу в Печерському райсуді Києва повинен відбуватися допит свідка у справі Щербаня за участю Тимошенко. Проте Тимошенко відсутня. У пенітенціарній службі заявляють, що вона відмовилася прибути на суд, а адвокати Тимошенко спростовують цю інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація