Розгляд справи Корбана перенесли на березень

Розгляд справи Корбана перенесли на березень

Фото: УНІАН

Розгляд скарг відклали через відсутність одного з членів колегії суддів.

Головуючий суддя у справі розгляду скарг адвокатів члена президії політради УКРОПу Геннадія Корбана про продовження терміну тримання під вартою до 15 квітня Віктор Глиняний ухвалив рішення перенести засідання на 3 березня.

За його словами, розгляд скарг відклали через відсутність одного з членів колегії суддів – Дениса Масенка, який наразі перебуває на засіданні Ради суддів, членом якої він є.

За словами сторони захисту, адвокатами було зібрано більшість доказів, які свідчать про відсутність обґрунтованої підозри політика в інкримінованих йому злочинах.

За словами адвоката Олексія Шевчука, сторона захисту зібрала перелік матеріалів щодо ключових свідків у справі та підготувала низку клопотань, а також домагається встановлення грубих порушень, допущених слідчими, які ведуть справу Геннадія Корбана. "Більшість дій правоохоронців вчинялися з перевищенням службових повноважень. Сьогодні їхні дії спрямовані на затягування справи", – наголосив він.

Крім того, адвокат повідомив, що прокуратура вже третій тиждень поспіль відмовляється повернути речі, які були вилучені при обшуку в помешканні Корбана 31 жовтня минулого року, незважаючи на відповідні рішення суду.

Захисник повідомив, що наразі адвокати Геннадія Корбана готують скаргу на рішення заступника генерального прокурора Юрія Столярчука про визначення місця розслідування кримінального провадження щодо Корбана прокуратурою Києва. Захист наголошує, що, відповідно до норм закону, справа не може розслідуватися столичними слідчими органами.

Нагадаємо, у четвер, 25 лютого, Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарг адвокатів Геннадія Корбана на рішення про продовження терміну його арешту до 15 квітня. Геннадій Корбан утримується в СІЗО СБУ в Києві. Захист політика вважає переведення порушенням норм чинного законодавства України і обвинувачує слідство у спробі тиску.

Повʼязані теми:

Наступна публікація