Судове засідання у справі скандальної Штепи перенесли

Судове засідання у справі скандальної Штепи перенесли

Фото: ТСН.ua

Вона хоче, щоб перелік питань їй надали заздалегідь.

Засідання Червонозаводського райсуду Харкова довелося перервати до 28 березня у зв'язку з відмовою обвинуваченої, екс-мера Слов'янська Нелі Штепи відповідати на запитання державного обвинувача.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Штепа хоче, щоб перелік питань їй надали заздалегідь, а питання має задавати суддя.

Головуючий у справі суддя Віктор Єжов задовольнив клопотання підсудної і зобов'язав прокурорів підготувати на наступне засідання перелік питань письмово.

Екс-мер Слов'янська Неллі Штепа перебуває у СІЗО більше року – з 11 липня 2014 року. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв'ю ЗМІ закликала не звільняти його.

В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не перешкоджала захопленню міськради і дозволила бойовикам "ДНР" зайняти місто, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня до 5 липня 2014 року. Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів.

Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов'янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об'єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація