Сума невелика і взята зі стелі. Черновецький назвав розмір застави для звільнення сина з в'язниці

Сума невелика і взята зі стелі. Черновецький назвав розмір застави для звільнення сина з в'язниці

Фото: УНІАН

Екс-мер також заявив, що найняв адвокатів усім заарештованим.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький повідомив, яку суму застави назначив суддя його синові Степану. Про це він розповів в інтерв'ю Сегодня.ua.

За словами Леоніда Черновецького, сума застави його сина Степана становить 720 тисяч євро. Екс-мер вважає цю цифру вигаданою суддею.

"720 тисяч євро. Сума невелика і взята, звичайно, суддею зі стелі", - сказав він.

Також він заявив, що усім, кого затримала іспанська поліція разом з його сином Степаном, екс-мер найняв адвокатів.

"Звичайно, ми всім найняли адвокатів! Жахливо відчувати, що у в'язниці сидить колишній тракторист та спортивний лікар, який провів зі Стьопою майже двадцять років! Ось вже дійсно - від жебрацької долі та арештантської неволі ніхто не застрахований. Хоча раніше я ніколи у це не вірив і цьому ж навчав свого сина", - розповів екс-мер.

Крім того, Леонід Черновецький розповів про його та синове майно у Києві. За словами екс-мера, майна у них багато, однак переважно це активи з нерухомості.

"Майна у нас багато, як і у всіх багатих людей. Але це в 99% випадків активи з нерухомості! А що стосується Києва... Законодавство України не дозволяє заарештовувати людей без доказів. Стосовно членів моєї сім'ї жодна фантазія, навіть найбурхливіша, не дозволить цього зробити. Що стосується мене самого, то оскільки я займав досить високу політичну посаду, все залежить тільки від політики, а я нею в Україні не цікавлюся...", - зазначив він.

Нагадаємо, під час спецоперації із боротьби з фінансовими злочинами було заарештовано 11 осіб, серед яких Степан Черновецький і власник закладу - бізнесмен вірменського походження Арман Маїлян.

Як повідомили у поліції, підозрювані використовували ресторан, відкритий 2014 року, для відмивання коштів. Йдеться про махінації на суму в мінімум 10 мільйонів євро, які були інвестовані в нерухомість. Також було встановлено зв'язок із компаніями, розташованими на Кіпрі та Віргінських островах. Згодом були опубліковані фотографії затримання співробітниками поліції Степана

15 липня Степана Черновецького взяли під варту без застави.

Лігво української мафії в Іспанії: як працював чорний бізнес Черновецького та хто за ним стоїть насправді

Лігво української мафії в Іспанії: як працював чорний бізнес Черновецького та хто за ним стоїть насправді

Повʼязані теми:

Наступна публікація