Супрун пояснила, чому "категорично не погоджується" із обраним держсекретарем МОЗ

Супрун пояснила, чому "категорично не погоджується" із обраним держсекретарем МОЗ

Фото: УНІАН

Глава відомства запевнила, що не буде працювати разом із людьми, які скомпрометовані або корумповані.

Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила, що категорично не погоджується із обраним державним секретарем міністерства.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"За даними Моніторингової місії ДоброЧесно, особа, яку сьогодні обрали на держсекретаря МОЗ, не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує у корупційних схемах", - написала Супрун.

Голова МОЗ зазначила, що не може працювати в одній команді з людьми, які скомпрометовані або корумповані.

"Ми безкомпромісні, бо йдеться про держсекретаря МОЗ - міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця", - написала Уляна Супрун.

За її словами, у процедурі проведення конкурсу на посаду держсекретаря є системні прорахунки і вона потребує ретельного доопрацювання.

"Процес необхідних змін вже ініційовано на урядовій нараді у понеділок, підтриманий сьогодні і ми переконані, що результатами стане більш зрозумілий, прозорий і чесний процес обрання гідних державних секретарів не лише для МОЗу!", - сказала Супрун.

Зазначимо, що 7 грудня конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала і має намір рекомендувати Кабміну призначити держсекретарем МОЗ Наталю Шолойко. Вона набрала 11,74 бала з 20 можливих, передає Радіо Свобода.

Шолойко займає посаду заступника директора з реєстрації фармаконагляду ДП "Державний експертний центр", а до цього була директором музею-аптеки на Подолі в Києві і була доцентом кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені Богомольця.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун і глава Мінфраструктури Володимир Омелян виступили проти призначення запропонованих їм кандидатур на посади державних секретарів. Під час брифінгу очільниця МОЗу наголосила, що кандидати не повністю відповідають вимогам. Вона наголосила, що влада має змінити систему конкурсного відбору держсекретарів.

Підтримав Супрун глава Міністерства інфраструктури. "Тут річ не в особистих уподобаннях Омеляна чи пані Супрун, тут річ у цінностях і принципах. Є факт спроби реваншу", - сказав він. Омелян також поставив ультиматум і наголосив, що не працюватиме із держсекретарем, якого йому обрали.

Посада державного секретаря з'явилася в Україні в рамках реформи державної служби. Держсекретарі працюватимуть у кожному міністерстві. Вони мають керувати апаратом міністерства та розробляти механізми реалізації ініціатив міністра.  Конкурс на посади держсекретарів у восьми міністерствах був оголошений Кабміном 11 жовтня 2016 року.

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби вже обрала держсекретарів для Міністерства інфраструктури (Андрія Галущака), МЕРТ (Олексія Перевезенцева), Мінкульту (Ростислава Карандєєва), Міністерства інформаційної політики (Артема Біденка), МВС (Олексія Тахтая), Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Максима Немчинова).

Повʼязані теми:

Наступна публікація