Свободівець не бачить проблеми у тому, що обізвав Куніс "жидівкою"

Свободівець не бачить проблеми у тому, що обізвав Куніс "жидівкою"

Мірошниченко не жалкує, що вжив слово «жидівка» по відношенню до Куніс / Фото: Прес-служба ВО Свобода

У "Свободі" запевняють, що "жид" - це споконвічне українське слово.

Без п'яти хвилин депутат, свободівець Ігор Мірошниченко не жалкує, що вжив слово "жидівка" по відношенню до Міли Куніс під час дискусії у соцмережі.

"А про що мені жалкувати? Я вважаю, що маю право говорити українською мовою. Ми ще з цього приводу підготуємо блог, у нас є лінгвістична експертиза. Думаю, що цього достатньо буде", - запевнив він ТСН.ua.

В "Свободі" ніякого прочухана Мірошниченко не зробили і також запевняють, що слово "жид" - це споконвічне українське слово.

"Мій дід з Волині не знав слова "єврей", - розповідає прес-секретар ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, - В "Гайдамаках" Шевченка 61 раз не толерантно, на думку декого, використовується назва певних націй. Шевченко так само ніколи не вживав слово "росіянин". Він казав "москалі". Давайте тепер заборонимо Шевченка. В'їзд в Київ на Хрещатику був через Ляцькі ворота, ще крім Золотих були Жидівські ворота".

Водночас Сиротюк запевняє, що Мірошниченко зовсім не антисеміт. "Я не спеціаліст з мовознавства, але я знаю точно, що ні я, ні Мірошничено, ні жоден свободівець, не є антисемітом, русофобом. Ми просто українці і хочемо бути собою. В Україні ніколи нікого не цікавила національна приналежність іншої людини. Цікавило, якою є ця людина. Чи вона порядна, чесна, чи не грабує Україну. От говорять, що наш президент має білоруське коріння. Це ж зовсім не значить, що білоруси – найбільші бандити", - зазначив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація