Свободівець просидить 10 діб, поки міліція "з'ясує обставини справи"

Свободівець просидить 10 діб, поки міліція "з'ясує обставини справи"

Суд продовжив термін затримання свободівця / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Суд продовжив термін затримання Семеніхіна, підозрюваного у вимаганні.

Сьогодні, 16 листопада, Святошинський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою члена ВО Свобода Артема Семеніхіна до десяти діб для додаткового з'ясування обставин справи.

Як повідомили в прес-службі ВО Свобода, там вважають це рішення незаконним і таким, що свідчить про яскраво виражений політичний характер справи.

Нагадаємо, 13 листопада представники Святошинського райвідділу МВС у Києві провели обшук в будинку керівника Конотопської районної організації ВО Свобода, кандидата від опозиції в окрузі №159 Артема Семеніхіна, після чого затримали його.

У партії повідомили, що Семеніхіна запросили в райвідділ "на розмову" нібито у справі про шахрайство. "Артема цілий день протримали в ділянці, відібрали телефон, а рідним, які чекали його біля виходу, відмовилися давати будь-які пояснення з приводу статусу затриманого. Згодом у відділок прибула карета швидкої допомоги, яка надала свободівцю першу медичну допомогу", - заявили в " Свободі".

У свою чергу у МВС повідомляють, що Семеніхін затриманий за підозрою у вимаганні грошей у приватних підприємців. За словами джерела, в жовтні в правоохоронні органи звернулися десять підприємців Святошинського району Києва зі скаргою на незаконну діяльність Семеніхіна. Вони заявляли, що в період з січня 2011 року по вересень 2012 року Семеніхін вимагав у них значні суми, представляючись працівником Київенерго і вимагав гроші як оплату за електроенергію. "Загальна сума коштів, отриманих незаконним шляхом, становила близько 300 тисяч грн", - розповіло джерело.

Коли підприємці звернулися до правоохоронних органів, відзначили в МВС, їм почали надходити погрози фізичної розправи. У міліції не виключають, що кількість постраждалих від дій Семеніхіна може бути до сотні людей, а сума отриманих коштів від незаконної діяльності становила близько 1,5 млн грн щомісяця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація