Тернопільських акторів позбавили премій за знімання у скандальному фільмі "Волинь"

Тернопільських акторів позбавили премій за знімання у скандальному фільмі "Волинь"

Фото: tvn24.pl

Премія складає приблизно півтори тисячі гривень на руки.

Депутати Тернопільської обласної ради позбавили весь акторський склад облдрамтеатру премії "за академічність" через участь їхніх колег у зніманнях скандального фільму "Волинь".

Про це повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

"У польському антиукраїнському фільмі знялися актори з України, серед яких четверо - співробітники Тернопільського драматичного театру. Виплата надбавки припинена всьому колективу. Окремо по акторах рішення може прийняти тільки керівник театру, а облрада гроші виділяє або не виділяє на всю установу", - повідомив керівник робочої комісії Тернопільської облради Олександр Башта. 

Також депутат повідомив, що була створена робоча група для з'ясування всіх обставин участі акторів драматичного театру у фільмі "Волинь".

Нагадаємо, у стрічці польського режисера українці зображені як пристосуванці, пияки і люті душогуби, які радісно пили за здоров'я Гітлера. Судячи з їхніх висловлювань, вони вважають свою совість чистою. Українські актори, які знялися у відверто антиукраїнській стрічці "Wołyń" польського режисера Войцеха Смажовскі, критику на власну адресу вважають нічим іншим, як проявом заздрощів з боку тих колег, які теж претендували на зйомки у тому фільмі, але не пройшли кастингу. 

Міністри закордонних справ України та Польщі домовилися сприяти роботі істориків, які займаються дослідженням Волинської трагедії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація