Терористи нервують та намагаються вирватися зі Слов'янська, який перетворився на пастку

Терористи нервують та намагаються вирватися зі Слов'янська, який перетворився на пастку

Терористи планують переміститися зі Слов'янська у Сніжне / Фото: ТСН.ua

Керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов поділився інформацією від розвідки.

Слов'янськ зараз є добре укріпленою фортецею, але самим терористам останніми тижнями у ній дуже не затишно. Там немає води, медикаментів, у більшій частині міста немає також світла і зв'язку, і головне – кожного дня бойовиків активно відстрілюють, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Стає відчутно, що бандитам дуже вже хочеться звідси виїхати. Так, зранку 15 червня під час спроби прорватися через блокпост, що охороняють бійці Нацгвардії, стався бій, в результаті якого було вбито трьох терористів. Ще двоє знаходяться у полоні та дають покази.

Крім того, керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов розповів про отриману від розвідки інформацію, що терористи планують невеликими групами відступати або прориватися ближче до російського кордону.

"Серед бойовиків точиться дуже нездорова ситуація. Вони нервують і намагаються покинути зону АТО, щоб уникнути відповідальності за свої дії. Є інформація, що певні сили бойовиків намагаються перемістити свої позиції у населений пункт Сніжне. Саме там облаштовується нова база бойовиків", - розповів Селезньов.

Бойовики обстріляли луганський аеропорт з гранатомета

Бойовики обстріляли луганський аеропорт з гранатомета

Вночі проти неділі, 15 червня, терористи також спробували огризнутися. Із системи залпового вогню вони хотіли обстріляти українські блокпости в районі Амвросіївки. Натомість випущені 6 чи 8 ракет поцілили у приватний сектор. Було зруйновано кілька будівель, дивом ніхто не загинув. За попередньою інформацією, трое цивільних отримали поранення.

Також терористи у неділю вперто хотіли збити український штурмовик Су-25. Вони випустили по ньому чотири ракети з переносного ракетного комплексу. Проте пілот зумів вивести літак з-під вогню і повернувся на аеродром неушкодженим.

До того ж сьогодні, просто на замовлення російських дипломатів, з'явилися чергові докази участі російських військових у бандитських формуваннях, які тероризують Донбас. Спецслужби затримали громадянина Росії зі зброєю, який вже розповідає слідчим, як він потрапив в Україну і що він робив у блокованому Слов'янську.

Нагадаємо, що за минулу добу сили АТО знищили 50 терористів і взяли під контроль 248 км кордону. Крім того, за інформацією Міноборони, було захоплено бойову машину з документацією, яка підтверджує, що вона входить до складу Збройних сил РФ.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація