Терористи в Слов'янську сидять з трупами, без грошей і чекають вказівок Кремля - Тимчук

Терористи в Слов'янську сидять з трупами, без грошей і чекають вказівок Кремля - Тимчук

Терористи на Сході України не знають, що робити далі, і чекають вказівок з Москви / Фото: Reuters

Екстремісти не змогли вивезти тіла вбитих у Росію.

Оточені українськими силовиками терористи в Слов'янську на Донеччині не знають, що робити. Адже великі канали надходження грошей із Росії їм перекрили. Так само вони не можуть вивезти в РФ трупи вбитих бойовиків. Тому морги у Слов'янську переповнені.

Про це сьогодні розповів керівник Центру військово-політичних досліджень і керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на прес-конференції в Києві.

"Готувався масовий вивіз тіл, загиблих терористів. Але ця колона так і не була сформована. Зараз у них це велика проблема, бо морги Слов'янська переповнені", - цитують Тимчука "Новости Донбасса".

За словами Тимчука, терористи поки не знають, що робити з тілами і пускають чутки про те, що це тіла вбитих українських силовиків.

Також в екстремістів виникли проблеми з фінансуванням, оскільки розвідка перекрила банківські канали переказу грошей, а прикордонники регулярно відловлюють кур'єрів, що перевозять значні суми грошей. Тому терористи вирішили перевозити гроші малими сумами - приблизно по 50 тис. доларів. Джерела фінансування терористів - Росія, Крим, сім'я колишнього президента України Віктора Януковича.

Нині терористи не знають, що робити далі, бо Російська Федерація вирішила відкласти плани прямого збройного вторгнення на територію України і головне розвідувальне управління збройних сил РФ послабило контроль за ними.

"Кремль прийняв рішення поки відкласти свою так звану миротворчу операцію", - заявив Тимчук.

Військовий експерт зазначив, що раніше терористи "відчували тверде плече Москви", а тепер не знають, що їм робити.

Нагадаємо, антитерористична операція на Сході України триває вже понад місяць.

Повʼязані теми:

Наступна публікація