The Guardian і The Telegraph: Росія вторглася в Україну

The Guardian і The Telegraph: Росія вторглася в Україну

Західні ЗМІ повідомляють, що російська військова техніка увійшла в Україну / Фото: The New Times

Провідні британські видання повідомляють про те, що російська бронетехніка увійшла на українську територію.

У четвер увечері, 14 серпня, одразу два провідних британських видання The Guardian і The Telegraph практично одночасно повідомили про те, що російська бронетехніка увійшла на територію України недалеко від контрольно-пропускного пункту (КПП) Ізварине

Журналісти цих газет незалежно один від одного стали свідками того, як кілька десятків БТРів в'їхали в Україну.Так, журналіст The Guardian Шон Уокер повідомив, що порушили державний кордон не менше 28 бронетранспортерів. Цю цифру підтверджує і працівник The Telegraph Роланд Оліфант. Як зазначає видання, російські військові навіть не намагалися приховати своєї присутності і в'їжджали в Україну з увімкненими фарами. 

Вторгнення бронетехніки відбулося через лише кілька годин після того, як голова МЗС РФ Сергій Лавров закликав припинити бойові дії на території Донбасу для проходження "гуманітарного конвою", який відправила офіційна Москва.

The Guardian повідомляє, що російська бронетехніка з'їхала з дороги, яка веде до КПП Ізварине. Використовуючи вантажівки, військові проробили дірку в сітці, яка розділяла кордон між країнами, таким чином, в утворений пролом і в'їхали БТРи. 

У той же час, The Telegraph пише, що одразу після вторгнення в Україну, частина російських військових залишилася на охороні кордону.

При цьому, за даними британських видань, вся бронетехніка, яка перетнула кордон, деякий час рухалася разом з "гуманітарною колоною", яку офіційна Москва відправила в Україну. 

Нагадаємо, що 262 вантажівок з російською гуманітарною допомогою зараз знаходяться на території РФ. Раніше повідомлялося, що ця колона зупинилася в 20 км від кордону, неподалік від міста Донецьк, що в Ростовській області.

Бронетехніка ж, навпаки, продовжила рух у бік України. І тепер, як пишуть британські газети, порушила державний кордон

Повʼязані теми:

Наступна публікація