Тимчук назвав дивною поведінку спостерігачів ОБСЄ

Тимчук назвав дивною поведінку спостерігачів ОБСЄ

ОБСЄ відхрещується від інформації про обстріл / Фото: wikimedia.org

Виникає багато незручних запитань.

Учора в ОБСЄ спростували заяву прес-центру оперативного командування "Північ" та РНБО України про те, що автівка місії ОБСЄ була обстріляна в Луганській області.

Про це написав у Facebook лідер групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Він зауважив, що інформація про цей інцидент пройшла каналами групи "ІО", проте, впевнившись, що такою ж інформацією володіють українські силовики, військові експерти не стали повідомляти про цей обстріл, надавши це право офіційним органам.

Тому у групі дуже здивовані, що ОБСЄ відхрещується від інформації про обстріл. 

Тимчук зауважив, що це - далеко не перший випадок дивної поведінки та заяв спостерігачів ОБСЄ у контексті подій на Донбасі.

"Можливо, ці дивні речі пояснює той факти, що в ОБСЄ "українським напрямком" опікуються у тому числі й громадяни Росії? Наприклад, "дієвий моніторинг" кордону України з Росією забезпечують спостерігачі, котрих курирує департамент транскордонних загроз ОБСЄ. Очолює цей департамент Олексій Лиженков – виходець з МЗС РФ, вихованець Лаврова. Думаю, що з боку Європи було б значно коректніше, коли б подібні посади нині займали представники третьої, незацікавленої сторони. А то виникає надто багато незручних питань", - поділився думками у соціальній мережі Тимчук.

Нагадаємо, що Росія хоче "протиснути" в комісію ОБСЄ на Сході ще 20 своїх спостерігачів

Post by Dmitry Tymchuk.
 

Місія ОБСЄ сьогодні звітувала про черговий етап спостережень за ситуацією в Україні

Місія ОБСЄ сьогодні звітувала про черговий етап спостережень за ситуацією в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація