Тимошенко не зазіхає на крісло Яценюка

Тимошенко не зазіхає на крісло Яценюка

Фото: Reuters

Екс-прем'єрка не хоче знову очолювати уряд.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко не має наміру претендувати на посаду прем'єр-міністра України. Про це вона повідомила сьогодні, 18 лютого, у кулуарах Верховної Ради.

"Я особисто заявляю: я не претендую на посаду прем'єр-міністра", - сказала Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, політик запевнила, що виступає проти затвердження складу Кабміну з урахуванням "квот" для кожної політсили.

"Ми заявляємо, що будемо голосувати за уряд, створений без політичних квот, без політичних впливів", - сказала депутатка.

Крім того, Тимошенко повідомила, що їхня фракція повернеться на засідання парламенту о 16.00 для розгляду "безвізових" законопроектів.

Як відомо, Тимошенко вже двічі очолювала уряд: у лютому - вересні 2005 року та у грудні 2007 - березні 2010 року.

Напередодні Юлія Тимошенко зустрілась із президентом Петром Порошенком, аби обговорити переформатування уряду. За словами депутатки, політики згоди не дійшли.

Нагадаємо, Верховна Рада України не змогла відправити уряд у відставку. "За" проголосувало 194 народних депутати. При цьому роботу Кабміну за 2015 рік визнали незадовільною.

Після цього ряд депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування. А фракція "Батьківщини" вийшла з коаліції.

Після виходу з коаліції "Батьківщини" доля парламентської більшості виявилася в руках фракції "Самопоміч". Якщо там приймуть рішення про вихід, коаліція буде нараховувати менше 226 депутатів, тобто розпадеться. Тоді парламент повинен або створити нову, або йти на дострокові вибори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація