Тимошенко помирилася з Щербанем ще за 10 місяців до його вбивства – Тарута

Тимошенко помирилася з Щербанем ще за 10 місяців до його вбивства – Тарута

Тарута пригадав події 17-річної давнини / Фото: gbgalsgallery.com

Тарута побачив "російський слід" у вбивстві донецького бізнесмена.

Голова ради директорів Корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Сергій Тарута розповів, що має сумнів у тому, що вбивство Євгеня Щербаня могло бути замовлене Юлією Тимошенко.

"Всі комерційні конфлікти з ЄЕСУ у нас закінчилися до січня 1996 року - за десять місяців до вбивства Євгена Щербаня. У січні ми вже були в одному човні", - розповів бізнесмен в інтерв'ю "Українській правді".

Також він повідомив, що йому невідомо про конфлікт між Щербанем і Лазаренко:

"Він (Щербань) висловлювався, про те, що "ось, дніпропетровські хочуть зайти напряму, але наша жорстка позиція, щоб працювали тільки через нас ". І на початку 1996 року ми цього вже досягли", - повідомив голова ІСД

За словами Тарути, щодо вбивства Щербаня ходили різні чутки:

"Оточення говорило, що Женя передчував і навіть охорону відпустив. Нібито знаючи, що на нього буде замах, він не хотів зайвих смертей", - розповідає Тарута.

Щодо гіпотетичних причин смерті Щербаня, він називає можливим і "російський слід":

"Особисто у мене була і зарубіжна версія. Свого часу російський бізнес активно намагався заходити в Донецьку область. Була і політична версія. В якійсь мірі і дніпропетровська версія, але це були внутрішні відчуття ", - резюмував Тарута.

Читайте також: Тимошенко вперше запідозрили в убивстві Щербаня ще 13 років тому

Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Пшонка 18 січня оголосив про завершення розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня. Тимошенко було вручено повідомлення про підозру її в організації цього злочину – спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Повʼязані теми:

Наступна публікація