Тимошенко зажадала скликати позачергове засідання Ради

Тимошенко зажадала скликати позачергове засідання Ради

Тимошенко сколикає позачергову Раду. / Фото: УНІАН

Вона наголосила, що парламент має проголосувати за відставку уряду.

Фракція "Батьківщина" звернулася до президента Петра Порошенка і голови Верховної Ради Володимира Гройсмана негайно скликати позачергове засідання парламенту.

Як повідомляє УНІАН, про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Вона наголосила, що позачергове засідання необхідне для голосування за відставку уряду.

Тимошенко наголосила, що засідання має бути з одним пунктом порядку денного - це відставка уряду Арсенія Яценюка.

Вона також зазначила, що є конституційні інструменти для звільнення з посади прем'єра, що тягне за собою відставку всього уряду. "Для цього є всі підстави і всі інструменти", - сказала вона.

Нагадаємо, 19 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час інтерв'ю для п'ятьох українських телеканалів заявив про те, що президент Петро Порошенко не закликав його подати у відставку.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

В Адміністрації президента обговорили долю уряду і коаліції

В Адміністрації президента обговорили долю уряду і коаліції

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції. Після завершення вечірньої наради з президентом Петром Порошенком Юлія Тимошенко повідомила, що її фракція ініціюватиме відставку глави уряду до кінця поточного тижня.

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

При чьому на сайті Верховної Ради з'явилось повідомлення про реєстрацію двох проектів про скасування результатів голосування про недовіру Кабінету міністрів України і призначення повторного голосування. Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Парламентська коаліція тріщить і вже розвалюється

Парламентська коаліція тріщить і вже розвалюється

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація