Топ маразмів: план захоплення Запорізької АЕС і син генпрокурора РФ Чайки на ім'я ЛСД

Топ маразмів: план захоплення Запорізької АЕС і син генпрокурора РФ Чайки на ім'я ЛСД

Фото: navalny.com

ТСН.ua зібрав найбільш недолугі вигадки бойовиків та росіян за останній тиждень.

У черговому "Топі маразмів" цього тижня багато веселих і перекручених новин від сусіда. А ось думки бойовиків про захоплення Запорізької АЕС більше тягнуть вже на трагедію. Сподіваємося, що відповідальні органи в курсі.

Як не збреше, то не дихне

Останнім часом російські ЗМІ є на заздрість послідовними у перекручуванні новин про начебто визнання якимись європейськими установами анексії Криму. Так, спочатку була Венеція, потім німецьке місто Квакенбрюк. Тепер же взялися за санкції. В опублікованій на ТАСС новині йдеться про те, що сенат Франції ухвалив резолюцію про "поступове пом'якшення" режиму санкцій, введених Євросоюзом щодо Росії.

На цьому прикладі видно, як лишень одне пропущене слово повністю спотворює зміст. Адже це резолюція не про пом'якшення чи зняття санкції, а про прохання про пом'якшення санкцій - сенат просить про це в уряду.

І сама резолюція носить рекомендаційний характер, тобто необов'язковий до виконання. Щоправда, останній факт у повідомленні вказується. Тим не менш пропущена ще одна важлива деталь – у тій самій резолюції сенат Франції засудив окупацію Криму і назвав референдум, проведений в АР Крим, недійсним, відповідно до резолюції ООН.

Російські ЗМІ, коли не вигадують очевидні фейки, спотворюють інформацію. Так сталося і з заявою посла США в Росії Джона Теффта, якого відправили до РФ після каденції в Україні. Російський канал Russia Today опублікував новину з таким заголовком "Посол США в РФ висловив надію на зняття санкцій".

Як видно з тексту, заголовок настільки спрощує заяву посла, що вона перестає відповідати дійсності. Відтак, автор статті просто "забуває" про надважливу умову - виконання Мінських угод. І лише після цього можуть бути зняті - і лише частина - санкції проти Росії. Адже не варто ще забувати про Крим - санкції, пов'язані з анексією півострова, не прив'язані до Мінських домовленостей і не будуть зніматися автоматично після врегулювання ситуації на Донбасі.

Ще одна недоправда - спотворення звіту ООН щодо ситуації в Україні з правами людини. "ООН заявила про зниження рівня життя населення України", - новину з таким загловком опублікувало ТАСС, після чого її передрукували інші російські ЗМІ, при цьому ще більше згустивши барви.

Як стає зрозуміло вже з тексту, помічник генсека ООН з прав людини Іван Шимонович представив на брифінгу звіт, в якому йдеться про те, що ситуація на Сході України лишається нестабільною і продовжує чинити серйозний вплив на права людини, особливо для тих, хто проживає поруч з лінією дотику і на територіях, підконтрольних збройним групам".

Очевидно, що йдеться про території, які постраждали внаслідок агресії Росії, а не про всю територію України, як журналісти представляють у заголовку.

Страшний сон: Запорізька АЕС під контролем бойовиків

Маразматичні новини із ДНРії. Як пишуть інформаційні ресурси бойовиків, деякі сепаратисти радять свому ватажку Олександру Захарченку захопити Запоріжжя заради контролю над АЕС. І той запевняє, що "розуміє їхні аргументи". 

Захарченко вважає, що Україна не спроможна контролювати Запорізьку АЕС, і називає Київ "мавпою з гранатою". Мовляв, якщо бойовики захоплять АЕС, то людство зможе спати значно спокійніше. Не дай Бог.

Ви бачите міст? А він є... щоправда, може, в іншій реальності

8 червня сталося те, що й мало статися - у Росії скінчилися гроші на сумнозвісний Керченський міст до окупованого Криму. За даними видання Forbes, компанія "Стройгазмонтаж", яка належить близькому другу президента Росії Аркадію Ротенбергу, не будує міст через відсутність фінансування.

На думку гендиректора компанії Андрія Кириленка, така "вкрай критична ситуація" сталася через переведення фінансування будівництва під контроль держави. 

У Путіна на цю звістку відреагували суперечливими коментарями. З одного боку, як запевняє прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, Кремль не знає подробиць процесу будівництва мосту, бо цим займається уряд. А з іншого, каже Пєсков, проект будівництва Керченського мосту є "одним з пріоритетних" і за ним пильно стежить президент РФ Володимир Путін. Де тут правда - невідомо. 

Ця суперечливість не завадила Пєскову запевнити, що Керченський міст буде збудовано. А ось, чи можна буде безпечно їздити ним, - це вже інше питання.

Звернення до російського народу

Прем'єра РФ Дмитра Медведєва, який ще наприкінці травня під час незаконного візиту до окупованого Криму порадив кримським пенсіонерам триматися, продовжують активно тролити. Воно й не дивно: півострів анексували, обіцяючи людям гідний рівень життя, вищі пенсії і зарплати, натомість тепер кажуть, що індексації пенсій не буде, і бажають гарного настрою зубожілому населенню.

Цього разу вислів Медведєва, який має всі шанси увійти в історію, висміяв у пісні-пародії російський комедіант Слєпаков. "Я радий повідомити вам підсумки роботи останніх років: результати є, просто грошей немає", - співає він у своїй пісні.

Улюблена народна забавка

Мабуть, усі пам'ятають, як у 2015 роц на Масляну росіян годували млинцями з лопат. Але ту подію ще можна назвати більш менш цивілізованою порівняно з тим, що сталося цього тижня у  Нижньокамську, що у Татарстані, де росіяни влаштували битву за національний східний смаколик - чак-чак, яким на святі пригощали безкоштовно.

Чак-чак - це вироби з тіста з медом. Спочатку кухарі нарізали солодощі на шматки і роздавали населенню, проте пізніше росіяни просто вилізли на гору чак-чаку і почали хапати його руками, облизуючи пальці

Безкоштовна їжа, ймовірно, дуже хвилює розуми росіян, особливо зараз, коли у країні діють санкції, а рівень життя погіршується. Так, видання Lenta.ru повідомляє, що у Москві з'явиться мапа смітників, де можна знайти їжу, списану із супермаркетів.

Називайте мене просто ЛСД

Днями Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального повідомив, що у Росреєстрі зашифрували імена синів скандального генпрокурора РФ Юрія Чайки — Артема та Ігоря. Так, об'єкти, власником яких раніше значився Артем Чайка, тепер належать якомусь ЛСДУ3. А нерухомість Ігоря Чайки тепер, згідно з виписками, належить ЙФЯУ9. 

Користувачі соцмереж не оминули увагою цей водночас комічний і трагічний факт та видали чимало жартів на тему. Ось деякі з них.

Повʼязані теми:

Наступна публікація