Трамп хоче шокувати світ перемогою в стилі Brexit

Трамп хоче шокувати світ перемогою в стилі Brexit

Фото: Reuters

Трамп поступається своїй головної суперниці, кандидатові від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп пообіцяв "шокувати світ" своєю перемогою, подібно до того, як референдум у Великобританії виграли прихильники виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.

Про це повідомляє The New York Times.

"Ми переможемо, ми шокуємо світ", — сказав він, додавши, що це буде перемога в стилі "Brexit-Плюс". 

Зараз, згідно з опитуваннями, Трамп поступається своїй головної суперниці, кандидатові від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. На наступний день Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

13 липня британський уряд очолила Тереза Мей, яка стала другою жінкою після Маргарет Тетчер, яка була призначена прем'єр-міністром. Під час свого першого розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом вона заявила, що не збирається переглядати результати референдуму щодо Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж воно буде готове розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Останні передвиборчі дебати між Трампом і Клінтон відбулися в штаті Невада

Останні передвиборчі дебати між Трампом і Клінтон відбулися в штаті Невада

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація