Трамп не єдиний, хто не бачить вторгнення Росії в Україну - The Washington Post

Трамп не єдиний, хто не бачить вторгнення Росії в Україну - The Washington Post

Фото: Reuters

Захід не помічає, як Росія і її маріонетки погіршують ситуацію на сході України.

Фраза Дональда Трампа про те, що Росія "не збирається втручатися в Україну" нагадала американцям, що в останні місяці мало що було відомо про конфлікт у Донецькій і Луганській областях, в які на початку 2014 року вторглися російські війська. Це сумно, тому що, поки увага Заходу прикута до інших проблем, Росія та її маріонетки неухильно посилювали ситуацію на полі бою.

Про це йдетьься в редакційній статті "Вторгаючись в Україну", опублікованій на сайті газети The Washington Post.

За даними Організації Об'єднаних Націй, в червні і липні були вбиті 20 цивільних осіб, 122 отримали поранення, це в два рази перевищує середньомісячну кількість жертв в попередні дев'ять місяців. Зі свого боку, українська армія повідомила, що в липні загинули, щонайменше, 13 солдатів. Більшість з них загинули під час обстрілу з важкої зброї, у тому числі артилерії і установок "Град", які були прямо заборонені двома мирними угодами, які уклали Росія і Україна. Крім коротких періодів, російська сторона ніколи повністю не дотримувалася угоди про припинення вогню, йдеться у звітах міжнародних спостерігачів.

Між тим, військові поставки продовжують надходити через східний кордон України, частини якого перебувають під виключним контролем Росії. Згідно заявам українських чиновників, щонайменше, 19 поїздів з військовою технікою перетнули кордон у липні. 2 серпня, влада повідомила, що протягом минулого тижня було поставлено 30 танків, 11 бронемашин і шість ракетних систем "Град". І це, незважаючи на неодноразові обіцянки Росії відвести всю зброю такого калібру від лінії фронту і помістити його під контроль.

Поки не ясно, скільки російських військових діють в Україні зараз; в минулому, за оцінками НАТО та інших зовнішніх спостерігачів, кількість варіювалася від декількох до 10 тисяч. Аналітик Пол Гоубл з Jamestown Foundation нещодавно повідомив у своєму блозі, що "куратори", яких відправив режим Володимира Путіна "прикріплені до військових частин, політичних організацій, газет та радіостанцій, а також інших різних установ". Вони передають накази з Москви і контролюють всі дії уряду, а також військові операції.

Під Маріуполем узяли в полон вісім проросійських бойовиків

Під Маріуполем узяли в полон вісім проросійських бойовиків

Українська військова розвідка ідентифікувала і публічно назвала імена десятків російських офіцерів, задіяних у регіоні. Одного з них, командира взводу по імені Олексій Седиков, схопили 11 липня. У відео, розміщеному на YouTube, він повідомив, що росіяни займають багато ключових керівних посад, наприклад, такі, як командир батальйону і заступник начальника штабу.

Не дивно, що вторгнення Росії в Україну нагадує її дії в Сирії в декількох ключових напрямках. Путін вдався до вивертів, обману і брехні, щоб приховати операції та їх цілі. В ході переговорів і конференцій з західними дипломатами, його помічники неодноразово погоджувалися дотримуватися планів по припиненню бойових дій, у той час як на місцях російські сили продовжували обстріли і бомбардування.

Реакція адміністрації Обами на це вже до болю знайома. Державний секретар Джон Керрі домовляється про плани щодо припинення вогню; коли Росія їх порушує, він висловлює обурення – а потім повертається до Москви, щоб укласти іншу угоду. Президент Обама продовжує наполягати на тому, що шлях до припинення конфліктів полягає в співпраці з Росією. Обама, мабуть, вважає незручною можливість того, що Путін абсолютно не зацікавлений і не має наміру співпрацювати зі Сполученими Штатами з українського або сирійського питання. На жаль, Трамп не єдиний, хто заперечує очевидне.

Російський Крим і жодних санкцій: пропутінські заяви Трампа шокували експертів

Російський Крим і жодних санкцій: пропутінські заяви Трампа шокували експертів

Повʼязані теми:

Наступна публікація