Трамп погрожує "бунтом" своїх прихильників

Трамп погрожує "бунтом" своїх прихильників

Фото: Reuters

Трамп заручився підтримкою щонайменше 646 делегатів і є фаворитом на багатьох майбутніх праймеріз.

Претендент на участь у президентській гонці в США від республіканців Дональд Трамп заявив, що його прихильники "збунтуються", якщо його партія відмовить йому в номінації, незважаючи на його успіхи на праймеріз.

Раніше деякі республіканці дали зрозуміти, що будуть готові до обрання кандидата на передвиборному з'їзді, де голосуватимуть партійні діячі, а не виборці. Такий варіант можливий тільки у випадку, якщо Трамп не зможе заручитися підтримкою 1 237 делегатів, необхідних для номінації. Поки неясно, чи зможе він подолати цей поріг до з'їзду.

"Я уявляю колосальне число - багато, багато мільйонів людей, багато з яких будуть голосувати вперше. Якщо позбавити їх права голосу... Думаю, що будуть такі проблеми, яких ще не бачили".

Трамп заручився підтримкою щонайменше 646 делегатів і є фаворитом на багатьох майбутніх праймеріз, однак його суперники - сенатор від штату Техас Тед Круз і губернатора Огайо Джон Кейсик - послаблюють його тріумф.

У вівторок Трамп здобув перемогу на праймеріз у чотирьох штатах - Флорида, Іллінойс, Міссурі і Північній Кароліні. Однак перемога Кейсика в Огайо говорить про те, що мільярдерові може не вистачити делегатів.

Нагадаємо, що Хілларі Клінтон, і Дональд Трамп, які борються за висунення кандидатами в президенти США від демократів і республіканців відповідно, лідирують на первинних виборах в штаті Флорида. Підраховані три чверті поданих голосів. Мільярдер Дональд Трамп, який захищає номінації від республіканців, набирає 45% голосів. Його супротивник сенатор від Флориди Марко Рубіо в своєму рідному штаті, де він сподівався на перемогу, набирає лише близько 28% голосів. Він вже заявив про вихід з перегонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація