Трамп засумнівався в необхідності існування НАТО

Трамп засумнівався в необхідності існування НАТО

Фото: Reuters

Трамп Ізраїлю обіцяв всіляку допомогу і підтримку.

Кандидат на пост президента США республіканець Дональд Трамп заявив на зустрічі з редакційною колегією газети Washington Post, що витрати США на НАТО повинні різко скоротитися.

НАТО, за словами Трампа, дорого обходиться США і країна вже не може собі цього дозволити. На думку Трампа, НАТО неефективний, а європейські союзники США роблять недостатньо, і це яскраво проявилося на прикладі російсько-українського конфлікту. США доводиться вплутуватися в те, що може стати "третьою світовою війною" з Росією, сказав мільярдер.

Трамп заявив, що НАТО був задуманий у часи, коли світ був зовсім іншим.

"Треба переосмислити. Зберегти НАТО, але можливо, платити набагато менше на його підтримку", - додав він. Протягом 70 років американські політики НАТО розглядали як найважливіший зарубіжний альянс США. Вашингтон несе найбільшу частку витрат, пов'язаних з діяльністю НАТО. Виступаючи на конференції Американо-Ізраїльського комітету з громадських зв'язків, який лобіює інтереси Ізраїлю в США, Трамп заявив, що збирається розірвати ядерну угоду з Іраном, якщо він буде обраний на пост президента.

Угода, за словами Трампа, є катастрофою для США та Ізраїлю. При цьому Трамп Ізраїлю обіцяв всіляку допомогу і підтримку.

Як відомо, 7 грудня Трамп закликав до повної заборони всім мусульманам в'їжджати в США до тих пір, поки спецслужби не зрозуміють, що відбувається". На початку жовтня 2015 року Трамп пообіцяв вислати з Сполучених Штатів всіх сирійських біженців у разі, якщо він стане президентом. Він і раніше пов'язував терористичні прояви і віросповідання. Наприклад, у листопаді як відповідну міру на теракти в Парижі він запропонував "серйозно обміркувати" закриття мечетей в країні. Його випади обурили громадськість - у Британії запропонували закрити в'їзд Трампу.

Нагадаємо, що Трамп заявив, що президент Росії Володимир Путін є більш сильним лідером, ніж глава США Барак Обама. Про це політик сказав під час дебатів з іншими опонентами з партії. Раніше серед радників Трампа знайшли прихильника співпраці з РФ.

Трамп і Клінтон вирвалися вперед за підсумками "супервівторка"

Трамп і Клінтон вирвалися вперед за підсумками "супервівторка"

Повʼязані теми:

Наступна публікація