Три кандидати на посаду прем'єра зустрілися під пам'ятником Шевченку

Три кандидати на посаду прем'єра зустрілися під пам'ятником Шевченку

Три кандидати на посаду прем'єра зустрілися під пам'ятником Шевченку

Яценюк прокоментував перспективи виходу з політичної кризи

Лише чинний керівник уряду відповів на питання про свої перспективи на цій посаді.

Одразу троє фігурантів чуток та заяв про долю прем'єрського крісла сьогодні покладали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку. При цьому одностайної версії, хто саме з них очолить уряд, так і не назвали, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чинний голова Кабміну Арсеній Яценюк заявив, що бачить три варіанти виходу із ситуації. Перший – щоби його уряд працював і надалі, коаліція відновила роботу та доукомплектувала Кабмін. Саме його Яценюк і підтримує найбільше. Другий варіант – щоби президент та його блок узяв на себе відповідальність за формування нового уряду та коаліції. І останній – дострокові парламентські вибори, які, на думку Яценюка, неприпустимі.

"Із цих трьох варіантів в найкоротший термін треба вибрати один. Я запропонував свій перший варіант. Я сподіваюся, що інші члени коаліції, це в першу чергу Радикальна партія та "Самопоміч", приймуть рішення про відновлення роботи і про подальший рух шляхом реформ в Україні", - заявив Яценюк.

Наталія Яресько, якій світові видання і колишній посол США Стівен Пайфер пророкували прем'єрський пост уже цього тижня, спілкуватися з журналістами відмовилась.

"Я коментувати не буду. Будь ласка", - попросила вона.

Інший, за версією Financial Times, кандидат на крісло Володимир Гройсман, заявив, що не хоче коментувати такі заяви. Мовляв, вибору прем'єра мають передувати політичні переговори учасників.

"Було б доцільно зібратися усім членам коаліції спільно з прем'єром і урядом – і провести дискусію, де ми зараз знаходимося, і як вийти із ситуації. Багато питань, на які суспільству треба дати відповіді, а потім переходити до персоналій", - вважає він.

Напередодні повідомлялося, що українські облігації перестали падати вниз після того, як з'явилися повідомлення про те, що міністр фінансів Наталія Яресько може очолити уряд України.

Хто з трьох претендентів очолить Кабмін, досі невідомо

Хто з трьох претендентів очолить Кабмін, досі невідомо

Повʼязані теми:

Наступна публікація