ТСН вимагає пояснити ситуацію з оприлюдненням персональних даних журналістів

ТСН вимагає пояснити ситуацію з оприлюдненням персональних даних журналістів

Фото: pixabay.com

Редакція ТСН наполягає на з'ясуванні обставин, за яких став можливим витік даних.

У зв'язку з публікацією сайтом okkupatsiya.net списку українських журналістів, акредитованих українськими органами влади для роботи в зоні проведення АТО, редакція ТСН висловлює глибоку стурбованість як самим фактом публікації, так і обставинами витоку такої інформації з баз даних українських силових відомств та звертається до Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони та Служби безпеки України з вимогою про надання пояснень щодо вказаної ситуації.

"Витік інформації не лише порушує Закон України про захист персональних даних, але і ставить під загрозу особисту безпеку співробітників "1+1", прізвища і телефони яких відтепер можуть бути відомими представникам терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР". Ми вимагаємо негайно розібратися у цій ситуації та надати пояснення щодо незаконного оприлюднення даних", - додав Генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко.

Редакція вимагає у встановлений чинним законодавством України термін надати редакції ТСН інформацію щодо обставин, за яких стало можливим оприлюднення персональних даних журналістів ТСН, щодо осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до розголошення персональних даних журналістів ТСН, щодо результатів розслідування несанкціонованого використання персональних даних журналістів ТСН.

Редакція наполягає на наданні такої інформації у встановлений законом термін і в разі відсутності відповіді залишає за собою право вимагати її через суд.

Нагадаємо, що вчора один з інтернет-порталів, що курується бойовиками так званих "ЛНР" та "ДНР", опублікував перелік українських та зарубіжних кореспондентів і операторів, які працюють у зоні АТО. Список складає майже 70 сторінок та містить персональні дані сотень співробітників ЗМІ.

Раніше сайт "Миротворець" спричинив скандал через публікацію списків з даними тисяч українських журналістів. Крім того, цей крок викликав великий резонанс у суспільстві й медійній сфері.

Повʼязані теми:

Наступна публікація