Тука за допомогою Світового банку створює агенцію розвитку Луганщини

Тука за допомогою Світового банку створює агенцію розвитку Луганщини

Фото: УНІАН

До агенції будуть залучені як держслужбовці, так і громадськість.

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука плануває з допомогою Світового банку створити на Луганщині агенцію розвитку області.

Про це пише передає Укрінформ.

"Вчора мені зателефонували співробітники Світового банку з ідеєю впровадження в обласній адміністрації агенції розвитку Луганської області. Я хочу сказати, що ми вже створюємо цю організацію, не чекаючи дзвінка з Києва. Можливо, ми будемо першими в Україні, хто створить її", - розповів Тука.

До агенції будуть залучені як держслужбовці, так і громадськість. Планується, що вони разом визначатимуть об'єкти для інвестування і спостерігати за механізмом витрат коштів.

"Світовий банк, як і більшість міжнародних донорів, розуміючи всю незграбність, неповороткість державної машини, шукає шляхи для співпраці безпосередньо з регіонами. Один з таких шляхів - створення агенцій на місцях", - резюмував очільник області.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що Світовий банк планує розширити програму інвестування в інфраструктурні та інші системні проекти в Україні.

Тим часом президент Петро Порошенко під час прес-конференції сказав, що інвестиції в економіку України в 2016-му будуть значними і становитимуть мільярди доларів.

Додамо, що у Світовому банку спрогнозували зростання української економіки цьогоріч.

Повʼязані теми:

Наступна публікація