Турчинов пояснив, навіщо РФ "театральна постановка ФСБ" у Криму

Турчинов пояснив, навіщо РФ "театральна постановка ФСБ" у Криму

Фото: УНІАН

Тотальний терор реалізуються саме Росією на окупованій території Криму та Донбасу.

Заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Україна розв‘язала терор проти Росії, та про те, що росіяни "нам цього не подарують", свідчать про те, що Росія планомірно готується до загострення ситуації та зриву Мінських угод.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Крим був, є і буде частиною території України, "хоча й тимчасово окупованою російськими загарбниками", - наголосив Олександр Турчинов.

За його словами, "для того, щоб піти на подальшу ескалацію конфлікту, Путін не вигадав нічого кращого, за дешеву театральну постановку ФСБ з саморобними вибуховими пристроями".

"Щодо терору, про який згадав президент РФ, то тотальний терор, цинічне порушення прав людини, та масові вбивства проводяться саме Росією на окупованій території Криму та Донбасу", - резюмував секретар РНБО.

Нагадаємо, 10 серпня Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичних актів, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. 7 серпня, в російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні з Кримом. За словами "прикордонників" на кримській стороні, саме через цю інформацію кордон закрили у обидві сторони, почали встановлювати блокпости і підняли у небо вертольоти. Вдень російська влада повністю відновила рух на пунтах пропуску "Каланчак" і "Чаплинка". Українські прикордонники зрозуміти дії російських колег не можуть.

Раніше Турчинов заявляв про два сценарії, які Кремль може реалізувати в напрямку України. повідомляв голова Ради нацбезпеки, є всі підстави підозрювати масштабний наступ російських військ.

Придумані Кремлем українські диверсанти можуть стати приводом до оголошення війни

Придумані Кремлем українські диверсанти можуть стати приводом до оголошення війни

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація