Турчинов розповів про парламент часів Майдану і спроби самосуду над депутатами

Турчинов розповів про парламент часів Майдану і спроби самосуду над депутатами

Одного з депутатів нібито "хотіли повісити на Майдані".

Секретар РНБО Олександр Турчинов розповів про парламент часів Майдану.

Про це пише УНІАН.

Він повідомив, що парламент часів Майдану потрібно було змусити працювати, створити нову більшість.

"Регіонали та крмуністи могли просто розбігтися, злякавшись, наприклад, спроб захоплення Верховної Ради, коли кидали каміння, били вікна. Але, якщо б вчорашня більшість розбіглася, парламент не зміг би функціонувати і в країні не залишилося б жодної легітимної влади. Тому що в умовах, що склалися на той момент, парламент залишався в Україні єдиною легітимною владою", - сказав Турчинов.

Він додав, що було кілька випадків, коли до нього в кабінет дзвонили з вулиці з повідомленням, що натовп людей біля парламенту схопив депутата-регіонала і тягне вниз по Грушевського, щоб "повісити на Майдані". Мовляв, це були досить відомі та впізнавані люди.

"І я вискакував зі своїми помічниками і буквально в бійці виривав їх, щоб не допустити самосуду і утримати парламент", - зауважив секретар РНБО.

"Два місяці поспіль Раду, на моє прохання, як колишнього начальника штабу Майдану, охороняла одна з сотень Самооборони Майдану. Я попросив патріотично налаштованих хлопців не розпускати сотню і взяти під охорону парламентську будівлю, при цьому вони не були озброєні. Іншого реального захисту у мене просто не було. Тому що тоді не було ні міліції, ні СБУ, ні армії. Одні втекли, інші вичікували, чим усе це закінчиться", - розповів Турчинов.

Нагадаємо, що раніше Турчинов розповів про те, що сьогодні Україна перебуває в ситуації, коли є чим воювати і є кому воювати, хоча жодної одиниці летального зброї від партнерів досі не було отримано. За його словами, в 2014 році, коли був колосальний дефіцит часу, фінансів, матеріальних ресурсів, зброї та іншого, тоді було проведено чимало переговорів з зарубіжними партнерами.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація