Турчинов звільнив головного СБУшника Донеччини

Турчинов звільнив головного СБУшника Донеччини

Турчинов звільнив голову СБУ Донеччини / Фото: gbgalsgallery.com

Нового керівника обласного управління спецслужби ще не призначено.

Валерій Іванов більше не очолює обласне управління СБУ на Донеччині. Відповідне рішення схвалив в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

"Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю: звільнити Іванова Валерія Юрійовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Донецькій області", - йдеться в тексті указу №397/2014, який оприлюднено прес-службою глави держави.

Документом не визначаються причини відставки керівника територіального підрозділу СБУ.

Стаття 106 Основного Закону визначає повноваження президента України, а 17-й її пункт наголошує на тому, що глава держави "є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України; призначає на посади та звільняє з посад вище командування Збройних Сил України, інших військових формувань; здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави".

Стаття 112 Конституції визначає повноваження голови Верховної Ради в разі тимчасового виконання ним обов'язків президента України. Її змістом дозволяється в.о. глави держави здійснювати повноваження, передбачені п.17 статті 106.

Як уже повідомлялося, у Донецьку міліція здалась сепаратистам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація