Турецький президент назвав сміхотворними звинувачення про підготовку вторгнення в Сирію

Турецький президент назвав сміхотворними звинувачення про підготовку вторгнення в Сирію

Фото: Reuters

Зараз Росія веде вторгнення в Сирію - Ердоган.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що повідомлення Міноборони Росії про підготовку Туреччини до військового вторгнення на територію Сирії викликають у нього сміх.

"Звичайно, заяви Росії у нас викликають сміх. По-перше, Росії спочатку слід пояснити загибель тих людей, які були вбиті на території Сирії", — сказав Ердоган.

Він також додав, що кількість загиблих від дій Росії, спільно з режимом Башара Асада в Сирії досягло 400 тисяч чоловік.

"Зараз Росія веде вторгнення в Сирію", — уклав він.

Напередодні прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Росія звинуватила Туреччину в підготовці вторгнення в Сирію, щоб відвернути увагу від власних злочинів в Арабській Республіці.

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінця і провалу переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Саудівська Аравія може почати наземну операцію у Сирії

Саудівська Аравія може почати наземну операцію у Сирії

Повʼязані теми:

Наступна публікація