В Антикорупційній прокуратурі з'ясують, як у кров Постного потрапив наркотик

В Антикорупційній прокуратурі з'ясують, як у кров Постного потрапив наркотик

Фото: Громадське ТБ

Цей препарат не входить до складу жодного лікарського засобу, якими лікують фігуранта "газової справи".

В антикорупційній прокураторі з'ясовують, як препарат метамфетамін, який має седативну дію, потрапив у кров фігуранта "газової справи" Валерія Пісного

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Синьків, інформує "Укрінформ".

"Ми з'ясовуємо, яким чином метамфетамін потрапив в кров Пісного. Лікарі стверджують, що цей препарат не входить до складу жодного лікарського засобу, якими його лікують. Ми припускаємо, що метамфетамін Пісному вколов хтось сторонній, щоб він був у такому стані, як зараз. Цей препарат має седативну дію, він вводить в стан одурманення, коли людина не розуміє, що відбувається ", - зазначив прокурор.

Він додав, що Апеляційний суд Києва доручив представникам НАБУ охороняти Пісного в палаті до наступного судового засідання, яке відбудеться 20 липня.

Нагадаємо, що 15 червня детективами НАБУ та прокурорами САП у рамках розслідування корупційної схеми з перепродажу газу, видобутого в рамках спільної діяльності з державним підприємством "Укргазвидобування", було здійснено 37 обшуків у Львові, Дніпрі та Києві. 

Фігуранти газової схеми завдали державі збитків на 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

Одним з організаторів розкрадання державного газу називають народного депутата Олександра Онищенка. Статті, які інкримінуються нардепу, передбачають покарання від 7 до 12 років ув'язнення.

У результаті обшуків у справі щодо "схем Онищенка" затримали десять із 20-х фігурантів справи. Серед причетних є і посадові особи державного ПАТ "Укргазвидобування".

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

18 червня було заарештовано на два місяці екс-заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

Пізніше арештували ще кількох фігурантів справи - Валерія Постного (сума застави 1 млн грн), Олега Рябошапку (сума застави 1,5 млн грн), Владислава Купріяненка (сума застави 20 млн грн), Лесю Железняк (сума застави 50 млн грн) і Микиту Іванова (сума застави 50 млн грн).

Як діяла "схема Онищенка" через яку підприємства "відмивали" мільярди, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація