У Берліні переговори "нормандської четвірки" тривають вже понад три години

У Берліні переговори "нормандської четвірки" тривають вже понад три години

Фото: Reuters

Передбачалося, що переговори "нормандської четвірки" закінчаться о 22.00 за Києвом. 

Переговори лідерів країн "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), почалися в Берліні в 19.30 середовища тривають вже понвд три години. 

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Раніше передбачалося, що переговори "нормандської четвірки" закінчаться о 22.00 по Києву. Також очікується, що після зустрічі її учасники зроблять заяви для ЗМІ.

У переговорах з української сторони, окрім Петра Порошенка, також беруть участь глава МЗС Павло Клімкін та заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

З російської сторони крім Володимира Путіна участь у зустрічі беруть глава МЗС Сергій Лавров і помічник президента РФ Владислав Сурков.

З боку Німеччини разом з Ангелою Меркель в них бере участь глава МЗС цієї країни Франк-Вальтер Штайнмайер, а з боку Франції у переговорах також бере участь міністр закордонних справ Жан-Марк Ейро.

Раніше джерело, що бере участь у заході, повідомило агентству, що переговори "нормандської четвірки" почалися із запізненням.

"Переговори почалися із запізненням. Спочатку планувалося, що зустріч розпочнеться о 19.00 за Києвом, проте із-за запізнення президента Росії довелося перенести її початок", - сказав співрозмовник агентства.

Перед зустріччю в "нормандському форматі" відбулися переговори канцлера Німеччини з президентом України і пройшла зустріч Петра Порошенка, Ангели Меркель і Франсуа Олланда, в ході якої лідери країн скоординували позиції перед переговорами.

Останнім на зустріч у "нормандському форматі" прибув президент Росії Володимир Путін

Останнім на зустріч у "нормандському форматі" прибув президент Росії Володимир Путін

Повʼязані теми:

Наступна публікація