У Білому домі не виключають кримінального підґрунтя в смерті Лесіна

У Білому домі не виключають кримінального підґрунтя в смерті Лесіна

Фото: Reuters

ФБР пропонував своє сприяння у цьому розслідуванні.

Білий дім не виключає, що смерть колишнього міністра друку Росії Михайла Лесіна у Вашингтоні могла мати кримінальну підґрунтя, повідомив у вівторок, 15 березня, на брифінгу для журналістів прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест.

"Управління поліції федерального округу Колумбія продовжує розслідування цього, можливо, сталося тут, у Вашингтоні, злочину", — заявив представник адміністрації США.

За його словами, поліція округу Колумбія пильно вивчає обставини смерті Лесіна.

"Я знаю, що ФБР пропонував своє сприяння у даному розслідуванні. Але у мене немає ніяких інших коментарів", — сказав Ернест. Поліція Вашингтона не перекваліфікувала справу на кримінальну статтю.

Нагадаємо, що колишній близький союзник президента Росії Володимира Путіна і засновник Russia Today Михайло Лесін помер від тупої травми голови. До такого висновку прийшли американські судово-медичні експерти. Крім того, на тілі Лесина були виявлені тупі травми шиї, тулуба, рук і ніг.

Його знайшли в районі Дюпон Серкл у Вашингтоні в листопаді 2015 року. Цей район — центр світового ЛГБТ-спільноти. Лесін був міністром у справах друку, а згодом очолював холдинг "Газпром-Медіа". Є інформація, що в Сполучених Штатах у нього був особняк за 28 мільйонів доларів - і один з сенаторів просив Міністерство юстиції РФ перевірити, звідки у колишнього держслужбовця такі гроші.

The Washington Post оприлюднило три версії загибелі Михайла Лесіна

The Washington Post оприлюднило три версії загибелі Михайла Лесіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація