У Блоці Порошенка придумали нову назву для аеропорту "Бориспіль"

У Блоці Порошенка придумали нову назву для аеропорту "Бориспіль"

Летовищу можуть дати ім'я автора українського Гімну.

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про присвоєння міжнародному аеропорту "Бориспіль" імені Павла Чубинського. Як повідомляє УНІАН, проект постанови за № 4717 зареєстрував народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Міщенко.

Текст проекту і супровідні документи на сайті парламенту поки що не опубліковані.

На початку квітня генеральний директор ДП "Мистецький арсенал" Наталія Заболотна запропонувала перейменувати столичний аеропорт "Бориспіль" на честь художника Казимира Малевича.

У свою чергу, позафракційні депутати, "свободівці", а також представники фракцій "БПП", "Народного фронту", Радикальної партії, "Батьківщини" і "Самопомочі" зареєстрували у ВР проект постанови з пропозицією присвоїти аеропорту "Бориспіль" ім'я Івана Мазепи.

У той же час, міністр інфраструктури України Володимир Омелян виступає за перейменування "Борисполя" на честь українського авіаконструктора зі світовим ім'ям Ігоря Сікорського.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є державним підприємством, що забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника – авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація