У Борисполі на хабарі упіймали депутата-"радикала"

У Борисполі на хабарі упіймали депутата-"радикала"

Хабарника затримали на отриманні грошей / Фото: vsluh.ru

Шаповал вимагав щомісячну данину у 15 тисяч гривень.

Київська прокуратура спільно з СБУ затримали голову фракції Бориспільського районного осередку "Радикальної партії" Володимира Шаповала.

Повідомляється, що депутат райради, який обіймає посаду секретаря комісії з питань законності, правопорядку та боротьби з корупцією, вимагав щомісячно сплачувати 15 тисяч гривень керівника одного з підприємств за нереагування на порушення у сфері охорони навколишнього природнього середовища. На отриманні чергового "траншу" депутата й затримали. Загалом зловмисник вже отримав 30 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України. За скоєне кримінальне правопорушення голові бориспільського осередку "Радикальної партії" загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу.

Раніше прокуратура затримала нардепа від Радикальної партії Ігора Мосійчука, також звинувативши його у хабарництві. Нині тривають суди у справі політика, а сам він перебуває на лікуванні

Повʼязані теми:

Наступна публікація