У "БПП" бачать на посаді міністра освіти Лілію Гриневич

У "БПП" бачать на посаді міністра освіти Лілію Гриневич

Співаковський пропонуватиме замість нього висунути кандидатом у міністри народного депутата Лілію Гриневич / Фото: УНІАН

Вона є депутатом від "Народного фронту".

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Співаковський пропонуватиме замість нього висунути кандидатом у міністри народного депутата з фракції "Народний фронт" Лілію Гриневич.

Про це повідомили у прес-службі "БПП", передає УНІАН.

"Коли фракція БПП обговорювала питання зміни в уряді, керівник фракції Юрій Луценко запропонував визначити міністрів, роботою яких фракція незадоволена. Я вдячний своїй фракції, яка підтримала мою кандидатуру на посаду міністра науки і освіти, але одразу хочу зазначити, що маю зобов'язання перед своїми виборцями у парламенті. Коли фракція повернеться до обговорення питання кандидатів в уряд, я буду пропонувати на посаду міністра Лілію Гриневич, голову Комітету з питань науки і освіти. Ця людина зможе сформувати команду, їй довіряють та підтримують", – заявив перший заступник голови Комітету ВР з питань науки і освіти Співаковський.

Він зазначив, що недовіра до роботи міністра Сергія Квіта викликана низкою фактів: "Невиконання програми по забезпеченню шкільними підручниками 4-7 класів; непроведення тендеру по закупівлі шкільних автобусів; невиконання Закону про вищу освіту щодо початку діяльності Національного агентства з якості освіти; позбавлення фінансування професійно-технічних училищ". 

Нагадаємо, фракція БПП на своєму засіданні 1 лютого ухвалила своїх кандидатів на посади у Кабінеті міністрів: Олексій Гончаренко – міністр охорони здоров'я; Гліб Загорій – керівник Мінекології; Тарас Кутовий - керівник МінАПК; Павло Рябікін – керівник Мінінфраструктури; Віталій Ковальчук - перший віце-прем'єр; Євген Нищук - міністр культури; Олександр Співаковський – міністр освіти; Ольга Бєлькова - віце-прем'єр з євроінтеграції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація