У "БПП" назвали три міністерства, які стали каменем спотикання в перемовинах щодо уряду

У "БПП" назвали три міністерства, які стали каменем спотикання в перемовинах щодо уряду

Володимир Гройсман / Фото: Право на владу

З Гройсманом все ще не можуть узгодити спільну позицію.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко зазначає, що перемовини щодо уряду тривають, однак не вдається узгодити позиції з ймовірним наступним прем'єр-міністром, головою парламенту Володимиром Гройсманом.

Про це він сказав у коментарі журналістам, передає УНІАН.

На запитання, чи може завтра відбутися голосування щодо уряду, депутат відповів, що "може бути".

Гончаренко розповів, що не виходить порозумітися з кадрових питань і структури уряду. Зокрема, зазначив він, суперечливим питанням лишається Міненерговугілля, Мінекономрозвитку та Мінкультури.

"Не можемо узгодити спільну позицію з кандидатом в прем'єри Володимиром Гройсманом", - сказав нардеп.

Також представник "БПП" запевнив, що ніхто крайніх термінів не ставить

"Ми намагаємося домовитися. Вся ця історія триває вже два місяці, якщо вона буде тривати далі якийсь час, то це означає, що парламент недієздатний, а значить, нам треба йти на вибори", - запевнив Гончаренко.

На уточнення, чи все ж можливо проголосувати за необхідні рішення в парламенті завтра або вже у четвер, депутат сказав, що "як на мене, реалістична історія - це провести ці рішення на цьому тижні". 

"Якщо ми на цьому тижні не вийдемо на якесь рішення, то, як на мене, це початок дострокових виборів", - додав  заступник голови фракції.

На запитання, чи "БПП" може вийти з коаліції, щоб формально її розвалити, він відповів: "Наприклад, так".

Володимир Гройсман відмовився очолювати уряд

Володимир Гройсман відмовився очолювати уряд

Нагадаємо, вчора нардеп від "БПП" Мустафа Найєм повідомив, що Гройсман нібито відмовився очолювати Кабмін, оскільки його умови не були виконані. Зокрема, він просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики, а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну. Окрім того, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду у Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем'єром. Також Гройсман виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем'єра.

Пізніше прес-секретар глави Верховної Ради Дмитро Столярчук повідомив, що практично всі позиції у майбутньому Кабінеті Міністрів були узгодженіа Гройсману "вдалося відстояти реформаторське ядро в новому Уряді".

ЗМІ сьогодні повідомили, що Гройсман вже визначився зі списком кандидатів на посади міністрів у новому уряді. Зокрема, серед них на посаді першого віце-прем'єр-міністра – Віталій Ковальчук (проти якого Гройсман виступив учора ввечері).

Повʼязані теми:

Наступна публікація