У БПП назвали умови позбавлення Кононенка мандата

У БПП назвали умови позбавлення Кононенка мандата

Фото: УНІАН

Відповідне рішення було ухвалено депутатами фракції на пропозицію її лідера Юрія Луценка.

Парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка" розглядатиме питання про складання повноважень депутатом Ігорем Кононенком лише в разі порушення НАБУ кримінальної справи проти нього.

Відповідне рішення було ухвалено депутатами фракції на пропозицію її лідера Юрія Луценка, повідомляє ZN.UA, із посиланням власні джерела.

За словами співрозмовника, під час засідання фракції в Адміністрації президента в понеділок, 15 лютого,  Кононенко сам порушив це питання.

"Якщо НАБУ порушить кримінальну справу – це буде одне (рішення фракції - ред.), а якщо ні – зовсім інше", - переповів співрозмовник слова Луценка. На голосування були поставлені пропозиції розглянути питання Кононенка на засіданні фракції БПП у вівторок, або розглядати його після НАБУ.

Переважну більшість голосів отримало друге рішення.

Нагадаємо, що 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні". Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро повідомили про відкриття справи щодо заяв міністра, однак висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.

Учасники коаліції не можуть домовитися про переформатування Кабінету міністрів. Фракції "Самопомочі", Радикальної партії і "Батьківщини" наполягають на відставці Арсенія Яценюка, який погрожує переходом своєї політичної сили "Народний фронт" в опозицію. Глава фракції "БПП" в парламенті Юрій Луценко заявив про політичну кризу в Україні через небажання учасників коаліції йти на поступки і продовжують шантаж.

Повʼязані теми:

Наступна публікація