У БПП спрогнозували, що Рада не встигне призначити всіх міністрів у вівторок

У БПП спрогнозували, що Рада не встигне призначити всіх міністрів у вівторок

Фото: Reuters

За словами заступника глави фракції, сьогодні можуть обрати нового прем'єра, спікера Ради та першого віце-спікера.

У вівторок, 12 квітня, Рада не встигне призначити профільних міністрів нового Кабміну.

Про це заявив заступник очільника фракції БПП Олексій Гончаренко, пише "Укрінформ".

"Сьогодні, я сподіваюсь, буде відставка Арсенія Яценюка, обрання Гройсмана (прем'єром – прим.ред.), обрання Парубія (спікером Ради – прим.ред.), обрання також Ірини Геращенко першим віце-спікером", - наголосив він.

Натомість, на думку Гончаренка, на призначення нового складу Кабміну у вівторок не вистачить часу.

Своєю чергою депутат повідомив, що досі немає узгодженості щодо посад очільників Міненерго, Мінекономіки та Мінкульту.

Зазначимо, раніше нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що голосування за новий склад Кабміну затягується через те, що не можуть визначитися із очільниками Міненерго, Мінекономіки й Мінздоров'я.

Нагадаємо, вчора Мустафа Найєм повідомив, що Гройсман нібито відмовився очолювати Кабмін, оскільки його умови не були виконані. Зокрема, він просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики, а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну. Окрім того, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду у Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем'єром. Також Гройсман виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем'єра.

Пізніше прес-секретар глави Верховної Ради Дмитро Столярчук повідомив, що практично всі позиції у майбутньому Кабінеті міністрів були узгоджені, а Гройсману "вдалося відстояти реформаторське ядро в новому Уряді".

ЗМІ сьогодні повідомили, що Гройсман вже визначився зі списком кандидатів на посади міністрів у новому уряді. Зокрема, серед них на посаді першого віце-прем'єр-міністра – Віталій Ковальчук (проти якого Гройсман виступив учора ввечері).

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація