У Держдумі назвали відмову проводити російські вибори в Україні кроком до розриву стосунків з Росією

У Держдумі назвали відмову проводити російські вибори в Україні кроком до розриву стосунків з Росією

У Держдумі назвали відмову проводити російські вибори в Україні кроком до розриву стосунків з Росією

Олексій Пушков / Фото: ТСН.ua

Заяву президента України прокоментував Пушков.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков прокоментував заяву Порошенка про неможливість проводити російські вибори в Україні.

"Це ще один крок Порошенка, спрямований на розрив стосунків з Росією, крок, який не послужить добру службу Україні", - заявив Пушков агентству ТАСС.

Також Пушков підрахував втрати ВВП України і заявив, що "ніякої агресії з боку Росії не було". Український курс на євроінтеграцію депутат Держдуми назвав "тупиковим" і думає, що Росія і Україна коли-небудь відновлять колишні відносини.

"В даному випадку Порошенко наполягає на своєму тупиковому курсі, але думаю, що історично цей курс не витримує ніякої критики і буде відкинутий. Однак шкоди російсько-українським відносинам нинішня влада в Києві здатна завдати дуже багато", - сказав депутат, попутно назвавши заяву Порошенка "демаршем".

Як відомо, Порошенко доручив главі МЗС проінформувати Москву про неможливість провести російські вибори на території України.

Зазначимо, напередодні представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич під час засідання ради організації заявив, що відновлення контролю Києвом над українсько-російським кордоном можливе лише після проведення виборів на Донбасі.

Крім того, 18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Кілька днів тому Україна закликала світ ігнорувати вибори до Держдуми в окупованому Криму – Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій.

На початку вересня про неможливість виборів в Україні говорили у пропутінській партії "Єдина Росія". Тим часом, за даними опитування "Левада-Центру", єдинороси втрачають прихильність громадян.

Повʼязані теми:

Наступна публікація