У Держдумі РФ Україну назвали несуверенною державою

У Держдумі РФ Україну назвали несуверенною державою

Держдума РФ / Фото: Getty Images

Очільник комітету з міжнародних питань таким чином відреагував на заяву представника США в ООН.

Голова комітету Держдуми Росії з міжнародних питань Олексій Пушков назвав Україну несуверенною державою.

Про це він написав у своєму Twitter, коментуючи заяву представника США в ООН Саманти Пауер щодо річниці окупації Криму Росією.

"С.Пауер ніяк не прокинеться. За її словами, "Крим був, є і буде частиною суверенної України". 1) Не є і не буде. 2) Україна не суверенна", - написав він. 

18 березня Саманта Пауер у Facebook оприлюднила звернення до українського народу у зв'язку з річницею окупації Криму. 

"Цього тижня ми відзначаємо другі роковини, відколи Росія запропонувала мешканцям Криму фальшивий вибір. Референдум. Референдум, на якому був уявний вибір. "Що б ви хотіли обрати: залишити Україну або приєднатись до Росії?". Той факт, що десятки тисяч кримчан воліли б залишатися у тих умовах, в яких жили своїм життям із гідністю та у безпеці, не брався до уваги".

Вона наголосила на тому, що у Криму немає свободи слова, люди бояться виступити із критикою влади, продовжуються репресії проти незгодних й, зокрема, кримських татар. 

A Message to the People of Ukraine

My message to the people of #Ukraine on this week's terrible anniversary

Posted by Ambassador Samantha Power on Friday, March 18, 2016

В інтерв'ю кореспонденту ТСН Пауер розповіла, чи варто українцям очікувати загострення на Донбасі після виведення російських військ із Сирії та чи є шанси реформувати ООН, щоб позбавити Росію права вето

Нагадаємо, 18 березня 2014 року був підписаний документ про незаконне приєднання Криму до Російської Федерації. У Росії вирішили відсвяткувати анексію українського півострова концертами з російськими виконавцями та мітингами за участю прокремлівських політиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація