У Генпрокуратурі назвали прізвища винуватців засудження Савченко

У Генпрокуратурі назвали прізвища винуватців засудження Савченко

За вирок Савченко відповідатимуть російські судді, прокурори та слідчі / Фото: Reuters

Проти них уже порушені кримінальні провадження.

Україна звинувачує суддів Донецького міського суду Ростовської області РФ в ухваленні незаконного рішення у справі Надії Савченко. Фігурантами цієї справи є Євгенія Черниш, Леонід Степаненко та Алі Хайбулаєв, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Проти цієї трійці Генпрокуратура вже відкрила кримінальне провадження. Також в Україні готують звинувачення для прокурорів Павла Філіпчука, Дмитра Юношева та Владислава Кузнецова.

Оголошення в міжнародний розшук дасть змогу Україні розпочати процедуру заочного засудження росіян. Іще шість проваджень розпочаті раніше проти слідчих, що фабрикували справу Савченко, і суддів, що обирали їй запобіжний захід.

В окремій справі фігурує заступник голови російського МЗС Володимир Тітов. Він особисто підписав документ про те, що на Савченко не поширюється імунітет делегата ПАРЄ.

У ГПУ кажуть, що свідомі того, що їхні дії зараз ніяк не загрожують росіянам, окрім обмеження їм виїзду за кордон. Однак кажуть, що ці справи не мають строку давності, а будь-які тоталітарні режими не вічні. І коли Путін піде з посади, причетні до засудження Савченко все одно залишаться в списках Інтерполу.

Як повідомлялося раніше, слідчі Служби безпеки України завершили заочне досудове розслідування кримінального провадження у справі ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького. Йому інкримінують вчинення теракту та викрадення Надії Савченко. ГПУ вже пообіцяла передати обвинувачення до суду. Також прокурори готують документи про міжнародний розшук усіх фігурантів справи Савченко.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич

ГПУ завела справи на суддів і прокурорів у справі Савченко

ГПУ завела справи на суддів і прокурорів у справі Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація