У Генпрокуратурі пояснили, чому взялися за Власенка тільки зараз

У Генпрокуратурі пояснили, чому взялися за Власенка тільки зараз

ГПУ зайнялася справою Власенка через статус нардепа / Фото: УНІАН

Представник ГПУ не зміг пояснити, як у першому клопотанні з'явилася сума застави в 1 млн грн.

Генпрокуратура взялася за по суті побутову справу захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка, тому що на момент здійснення правопорушення у нього був статус народного депутата.

Про це заявив заступник начальника першого відділу управління процесуального керівництва ГПУ Дмитро Борзих.

Також він розповів, чому за подіями 2008 року у справі Власенка знаходяться дані експертиз 2013 року, пише ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Борзих, після кожного факту побиття потерпіла Наталя Окунська зверталася в медичні установи, і всі ці факти зафіксовані в медичних документах. Коли провадження було відкрито за новим КПК, наслідком у 2013 році була призначена судово-медична експертиза, яка на підставі раніше складеної документації та допитів свідків прийняла відповідний висновок - воно було покладено в основу підозри.

Чиновник повідомив, що питання про запобіжний захід постало саме зараз, хоча справа розслідується з січня 2013 року, тому, що слідчий приймає рішення про пред'явлення підозри після проведення необхідного комплексу слідчих дій. Рішення про запобіжний захід Власенко у вигляді застави, за його словами, було прийнято після проведення комплексу слідчих дій.

При цьому Борзих не зміг пояснити, як в першому клопотанні з'явилася сума застави в 1 млн грн. "Це прерогатива суду - визначити розмір застави, в даному випадку рішення суду винесене, воно законно", - заявив заступник начальника відділу ГПУ.

Нагадаємо, що 11 листопада Власенка викликали на допит в Генпрокуратуру за підозрою у побитті його колишньої дружини. Йому загрожує максимальне покарання у вигляді ув'язнення на строк до трьох років.

12 листопада суд відпустив Власенка під заставу в сумі 22 тис. 940 грн і на два місяці заборонив виїжджати з Києва, крім як у Харків до Тимошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація